Van Gogh leeft

Work Overview VANGOGH AKWASI

Van Gogh leeft

Het Van Gogh Museum is meer dan het gebouw waar zijn schilderijen hangen. Iedere dag werken honderden mensen achter de schermen aan zijn nalatenschap. Het museum onderzoekt, restaureert, onderwijst, verbindt. Kortom, het museum leeft, net als de kunstenaar zelf. Dat is het Guiding Idea.

scroll for entire case

Van Gogh belicht

VGM Full Width Belicht Akwasi Zoekt
Van Gogh brief

De brieven van Van Gogh in een ander licht

Iedereen kent de schilderijen van Van Gogh. Maar hij schreef ook honderden prachtige brieven. Met een interactieve campagne zetten we zijn brieven letterlijk in de schijnwerpers. Dit resulteerde in een bijzondere digital out-of-home expositie die alle landelijke pers haalde. Van Gogh belicht.

VGM Full Width Belicht Straat
VGM Full Width Belicht Akwasi Vergrootglas
Play
  • 1920x1080 Carousel Website Imac
  • Van Gogh abri
  • Van Gogh phone
  • 1920x1080 Carousel Loes Luca
  • Van Gogh abri2
  • Van Gogh postcards
VGM Full Width Belicht Aardappeleters

Van Gogh verkort

Van Gogh Balie Comp

Heb je even? De Van Gogh TussendoorTour.

Iedereen is tegenwoordig druk-druk-druk. Een dagje museum schiet er dus al snel bij in. Daarom bedachten we de TussendoorTour. Waarin je binnen een uur Van Goghs mooiste werken ontdekt. Om de unieke tour te promoten maakten we tussendoor ook nog deze opvallende campagne.

Van Gogh VERKORT abri2
Van Gogh VERKORT abri1
Van Gogh VERKORT abri3
Van Gogh Tussendoortour
Play

Van Gogh huldigt

Van Gogh Huldigt 2800x1200 Black

Op verzoek van het Van Gogh Museum haakten we in op de huldiging van Ajax. Met een simpel, maar meesterlijk doek bereikten we niet alleen de duizenden fans op het Museumplein, maar heel Nederland.

Van Gogh bewondert

Van Gogh Japan 8

Van Gogh bewondert Japan. En andersom.

Ondanks dat Van Gogh nooit in Japan is geweest, had hij grote bewondering voor de Japanse prentkunst. Veel van zijn werken zijn erdoor geïnspireerd. De tentoonstelling over deze fascinatie werd ‘Van Gogh bewondert’. Om deze te promoten lieten we ons ook inspireren door Japan. We maakten gebruik van shodō, een speciale Japanse schrijfkunst.

Van Gogh Japan 1
Van Gogh Japan 6
Van Gogh Japan 2
Van Gogh Japan
Play

Van Gogh keert terug

VGM Full Width Keert Terug Scheveningen
VGM Keert Terug Nuenen

Gestolen Van Goghs keren terug

Het was groot nieuws. De ontdekking van de gestolen werken van Van Gogh bij de maffia in Italië. Ze verkeerden nog in redelijke staat. Maar toen moesten ze nog terug naar Nederland. Over die reis maakten we samen met de Haaien deze mooie docu. Van Gogh keert terug.

Van Gogh keert Terug poster
Play
${ transitionTitle }